FineArt Prints

Laat jouw foto afdrukken op luxe en hoogwaardig FineArt fotopapier

Hahnemühle Glossy FineArt Pearl 285 (100% α-cellulose)

17,50155,00 incl. BTW

Hahnemühle Glossy FineArt Baryta 350 (100% α-cellulose)

19,50155,00 incl. BTW

Hahnemühle Photo Rag Metallic 340 (100% katoen)

24,50160,00 incl. BTW
aanrader

Canon Pro Luster of Pro Premium Matte

14,50145,00 incl. BTW

Bij veel winkels kan je vrij goedkoop foto’s laten afdrukken. Helaas kan de kwaliteit, scherpte en kleur van deze foto’s achteraf soms erg tegenvallen. Ze bieden namelijk niet dezelfde kwaliteit als een foto afgedrukt in een foto-lab, waar voornamelijk professionele fotografen gebruik van maken en de prijzen aanzienlijk hoger liggen. Zelf beschik ik over professionele apparatuur als een foto-lab. Hierdoor heb ik de volledige controle over hoe de foto eruit moet komen te zien. De 12 verschillende kleuren cartridges met daarin Lucia Pro Pigment inkt zorgt voor hogere kleurniveaus met een bredere kleurgamma en meer details. Elke foto wordt voorzien van een speciale coating (Chroma Optimizer), dit geeft een vloeiende reflectie en anti bronzing op de foto en zorgt voor een lange levensduur.

Behalve de afdruk zelf, moet ook de drager van het beeld perfect zijn. Daarom druk ik jouw foto af op hoogwaardig en duurzaam Fine Art fotopapier, zoals van het merk Hahnemühle. Het maximale formaat dat ik kan aanbieden is 420 x 594 mm (A2-formaat). De prijs van de foto wordt bepaald door het formaat en het soort papier dat ik voor de foto gebruik.

Uiteraard hangt het resultaat van de geprinte foto ook samen met de kwaliteit van de foto die je bij mij aanlevert. Zorg er daarom voor dat de foto minimaal aan de volgende eisen voldoet:
* dat de foto scherp is genomen (dat bijvoorbeeld de ogen scherp zijn)
* dat de foto niet te veel ruis heeft (een klein beetje ruis kan ik corrigeren, maar te veel ruis ga je echt zien op de geprinte foto)
* dat de foto in een zo’n hoog mogelijke resolutie (het liefst vanaf 300 Pixels Per Inch) wordt aangeleverd (dus niet gecomprimeerd en zo min mogelijk gecropt)
* dat je bij een beeldverhouding van 2:3 het minst verlies van de foto of het papier

Hahnemühle’s Digital FineArt Collection

De Digital FineArt Collection van Hahneühle is een high-end assortiment uniek, hoogwaardig FineArt inkjetpapier.
De combinatie van puur kunstenaarspapier, speciale oppervlaktestructuren en een uitgebreide reeks hoogwaardige inkjetcoatings garandeert buitengewone printresultaten met heldere kleuren, diepe zwarttinten, uitstekend contrast, uitstekende weergave van details en opvallende picturale diepte. Met een weerstand tegen veroudering van meer dan 100 jaar zijn de inkjetmedia in de Digital FineArt Collection perfect voor FineArt-toepassingen zoals FineArt-prints, speciale edities, langdurige tentoonstellingen en kunstcollecties.

Jouw foto op foamboard en zelfs bewerkt met epoxy (Art Resin)

Het is ook mogelijk om de geprinte foto op foamboard te laten plakken en zelfs te laten bewerken met epoxy. Hierdoor kun je de foto strak tegen de muur aan hangen, wat er erg chique uitziet.

Jouw foto wordt op de hoogste kwaliteit geprint, waarbij het wordt voorzien van een Chroma Optimizer coating. Daarna wordt de foto geplakt op 3mm dik foamboard.

De volgende stap is het gieten van de epoxyhars over de foto. Hierbij maak ik gebruik van een speciaal daarvoor bedoeld Resin Art Epoxy wat is voorzien van een UV-stabilisator dat er voor zorgt dat de foto niet gaat verkleuren.

Zodra de epoxy egaal over de foto is aangebracht, worden de luchtbelletjes er met een gasbrander uit gehaald. De epoxyhars zal nu 48 uur moeten drogen voordat het naar je kan worden opgestuurd.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=9-HRzKW1Brw&t=517s)